Włącz do swej diety ryby bogate w kwasy omega 3

Już od kilku lat wiele mówi się na temat drogocennego wpływu ryb na ludzki organizm. Ludzie regularnie spożywające ryby marynowane, rzadziej skarżą się na dolegliwości sercowe, nowotworowe, a nawet wolniej się starzeją. Naukowcy twierdzą, że tajemnica tkwi w kwasach omega 3. Ryby zaś stanowią prawdziwą kopalnię tych związków. Argumentem koronnym powinno być to, że ciało człowieka nie wytwarza tych substancji. Mimo to kwasów omega 3 potrzebujemy do prawidłowego funkcjonowania. Dla własnego dobra lepiej je regularnie dostarczać. Przede wszystkim w postaci morskich ryb. Łosoś czy nawet zwykły śledź zaspokoją nasze zapotrzebowanie na kwasy omega 3. Alternatywę dla ryb stanowią orzechy włoskie. Polacy jak wiadomo, ryby marynowane jedzą, ale bardzo rzadko. Być może z tego powodu aż tyle ludzi boryka się z chorobami układu krążenia. W takim wypadku najlepiej będzie zastosować suplementację. W wypadku przyjmowaniu suplementów trzeba zachować umiar, inaczej pojawią się nieprzyjemne dla nas dolegliwości. Najlepiej przyswajalne są jednak kwasy zawarte w rybach.

Comments are closed.